HU
HUN
HU
HUN
GB
ENG
VERESI BIOKERT
Weboldal alcíme
Példa cím
Lorem ipsum

PROFITÁBILIS BIOINTENZÍV ZÖLDSÉGTERMESZTÉS  - 3 NAPOS WORKSHOP

AUGUSZTUS 7-9.

Ezen a három napos intenzív workshopon A-tól Z-ig lefedjük egy profitábilis zöldségtermesztő biogazdaság működését, így teljes képet kaphatsz arról, hogyan is indítsd el saját projektedet, vagy miként alakítsd át jelenlegi vállalkozásodat, hogy hatékonyabban működhessen. A három napos képzésen részletekbe menően végigmegyünk az összes fontos ponton, melyek befolyásolják a termelés hatékonyságát, illetve a gazdálkodás sikerességét.

Minden nap elméleti és gyakorlati oktatást is tartunk: az előadásokon részletesen átvesszük a tervezést, marketinget, rendszereket, termesztéstechnológiákat, majd ezeket egyből folytatjuk egy gyakorlati blokkal. A képzés folyamán dolgozunk az összes fontos eszközzel, kipróbáljuk többek között a japán fejlesztésű Paperpot palántázógépet, a jelenleg legjobbnak tartott egysoros kertészeti vetőgépet, valamint az amerikai fejlesztésű Quick Cut Greens Harvester betakarítóeszközt is.

Lépésről lépésre felépítjük egy árutermelő biogazdaság témáit: indulunk a tervezéstől, átbeszéljük a branding, marketing és értékesítés témáit, majd több esettanulmányon keresztül átvesszük, hogy miként tudjuk megtalálni a megfelelő helyszínt a gazdaságunknak, illetve mikre kell odafigyelnünk az infrastruktúra kiépítésénél. Ahogyan a gazdaságunkban is, úgy a képzésen is nagy hangsúlyt fogunk fektetni a talajgazdálkodásra: bemutatjuk a fix ágyásos rendszert, a no-till technológiát és annak minden elemét. A sikeres gazdálkodás egyik legfőbb témája a rendszerek és azok implementálása a termelésbe és a vállalkozásba egyaránt, ezért ez is egy kiemelt téma lesz a tanfolyam során. A képzés második felében pedig eljutunk a termeléshez is, ahol át fogjuk venni a legjelentősebb haszonnövényeket és azok termesztéstechnológiáját, a szaporítás folyamatait és végül, de nem utolsó sorban az áruvá előkészítés legfontosabb lépéseit és eszközeit.

A képzésen valódi, működő gyakorlatokat és rendszereket mutatunk be, amelyeket egyből be tudsz építeni saját gazdaságod működésébe is. Számunkra elsődleges a hitelesség, tehát minden amit oktatunk, azt valójában gyakoroljuk is a mindennapokban - ez nem egy jól csengő elméleti képzés, hanem hús-vér gyakorlati technikák aktívan gazdálkodó előadótól.

A három napos képzés előzetes terve:

1. nap:

A profitábilis biogazdálkodás alapelvei - tervezés, branding, marketing, értékesítés

Rendszerek - dokumentálás, adatgyűjtés, munkafolyamatok rendszerezése, eszközök rendszerezése

Farm design workshop - terület megtalálása, kiválasztása, infrastruktúra

2. nap:

Fenntartható talajgazdálkodás - no-till, fix ágyásos rendszer, talajmenedzsment, magágy előkészítés

Vetés és palántázás - palántanevelés, kézi vetés, palántázás; vetés a Jang vetőgéppel, palántázás a Paperpot palántázógéppel


3. nap:

Zöldségtermesztés a market gardenben - főbb haszonnövények termesztéstechnológiája, vetésterv kialakítása

Fóliaházas termesztés - fóliás termesztés lehetőségei, szezon meghosszabbítása, hajtatott paradicsom termesztéstechnológiája

Betakarítás és áruelőkészítés - betakarítás szervezése, menedzselése, eszközei; zöldségek áruvá előkészítése, tárolása


Garantáljuk, hogy ezen a 3 napon olyan tudásanyagot kapsz, ami elegendő lesz a saját árutermelő gazdaságod elindításához, illetve a már termelő gazdaságod lényeges javításához, mind hatékonyságban, mind termelékenységben.

Részvételi díj augusztus 1-ig : 65.000 ft
Részvételi díj augusztus 1. után: 75.000 ft

A részvételi díj tartalmazza a három napos képzés elméleti, illetve gyakorlati oktatásán való részvételt, valamint napi egyszeri meleg étkezést.

Szálláslehetőség: a faluban több szálláslehetőség is elérhető, valamint sátrazásra is van lehetőség.

Maximális létszám: 20 fő

Jelentkezni az alábbi email címen lehet: info@cserhatbiokert.hu

További információ az előadóról és a gazdaságról: www.cserhatbiokert.hu