HU
HUN
HU
HUN
GB
ENG
VERESI BIOKERT
Weboldal alcíme
Példa cím
Lorem ipsum

PROFITÁBILIS BIOINTENZÍV ZÖLDSÉGTERMESZTÉS  - 4 NAPOS WORKSHOP

AUGUSZTUS 17-20.

Ezen a négy napos intenzív workshopon A-tól Z-ig lefedjük egy profitábilis zöldségtermesztő biogazdaság működését, így teljes képet kaphatsz arról, hogyan is indítsd el saját projektedet, vagy miként alakítsd át jelenlegi vállalkozásodat, hogy hatékonyabban működhessen. A négy napos képzésen részletekbe menően végigmegyünk az összes fontos ponton, melyek befolyásolják a termelés hatékonyságát, illetve a gazdálkodás sikerességét.

Minden nap elméleti és gyakorlati oktatást is tartunk: az előadásokon részletesen átvesszük a tervezést, marketinget, rendszereket, termesztéstechnológiákat, majd ezeket egyből folytatjuk egy gyakorlati blokkal. A képzés folyamán dolgozunk az összes fontos eszközzel, kipróbáljuk többek között a japán fejlesztésű Paperpot palántázógépet, a jelenleg legjobbnak tartott egysoros kertészeti vetőgépet, valamint az amerikai fejlesztésű Quick Cut Greens Harvester betakarítóeszközt is.

Lépésről lépésre felépítjük egy árutermelő biogazdaság témáit: indulunk a tervezéstől, átbeszéljük a branding, marketing és értékesítés témáit, majd több esettanulmányon keresztül átvesszük, hogy miként tudjuk megtalálni a megfelelő helyszínt a gazdaságunknak, illetve mikre kell odafigyelnünk az infrastruktúra kiépítésénél. Ahogyan a gazdaságunkban is, úgy a képzésen is nagy hangsúlyt fogunk fektetni a talajgazdálkodásra: bemutatjuk a fix ágyásos rendszert, a no-till technológiát és annak minden elemét. A sikeres gazdálkodás egyik legfőbb témája a rendszerek és azok implementálása a termelésbe és a vállalkozásba egyaránt, ezért ez is egy kiemelt téma lesz a tanfolyam során. A képzés második felében pedig eljutunk a termeléshez is, ahol át fogjuk venni a legjelentősebb haszonnövényeket és azok termesztéstechnológiáját, a szaporítás folyamatait és végül, de nem utolsó sorban az áruvá előkészítés legfontosabb lépéseit és eszközeit.

A képzésen valódi, működő gyakorlatokat és rendszereket mutatunk be, amelyeket egyből be tudsz építeni saját gazdaságod működésébe is. Számunkra elsődleges a hitelesség, tehát minden amit oktatunk, azt valójában gyakoroljuk is a mindennapokban - ez nem egy jól csengő elméleti képzés, hanem hús-vér gyakorlati technikák aktívan gazdálkodó előadótól.

A négy napos képzés előzetes terve:

1. nap:

A profitábilis biogazdálkodás alapelvei - tervezés, branding, marketing, értékesítés
Farm design workshop - terület megtalálása, kiválasztása, infrastruktúra

2. nap:

Fenntartható talajgazdálkodás - no-till, fix ágyásos rendszer, talajmenedzsment, magágy előkészítés
Rendszerek - dokumentálás, adatgyűjtés, munkafolyamatok rendszerezése, eszközök rendszerezése

3. nap:

Vetés és palántázás - palántanevelés, kézi vetés, palántázás; vetés a Jang vetőgéppel, palántázás a Paperpot palántázógéppel
Zöldségtermesztés a market gardenben - főbb haszonnövények termesztéstechnológiája, vetésterv kialakítása

4. nap:

Fóliaházas termesztés - fóliás termesztés lehetőségei, szezon meghosszabbítása, hajtatott paradicsom termesztéstechnológiája
Betakarítás és áruelőkészítés - betakarítás szervezése, menedzselése, eszközei; zöldségek áruvá előkészítése, tárolása


Garantáljuk, hogy ezen a 4 napon olyan tudásanyagot kapsz, ami elegendő lesz a saját árutermelő gazdaságod elindításához, illetve a már termelő gazdaságod lényeges javításához, mind hatékonyságban, mind termelékenységben.

Részvételi díj augusztus 1-ig : 65.000 ft
Részvételi díj augusztus 1. után: 75.000 ft

A részvételi díj tartalmazza a négy napos képzés elméleti, illetve gyakorlati oktatásán való részvételt, valamint napi egyszeri meleg étkezést.

Szálláslehetőség: a faluban több szálláslehetőség is elérhető, valamint sátrazásra is van lehetőség.

Maximális létszám: 20 fő

Jelentkezni az alábbi email címen lehet: info@cserhatbiokert.hu

További információ az előadóról és a gazdaságról: www.cserhatbiokert.hu

(A képzés hétvégéje négynapos ünnep, tehát munkaszüneti napokon lesz tartva.)GYAKORNOKI ÉS ÖNKÉNTES LEHETŐSÉGEK

Gazdaságunk egyik legfontosabb célja a szemléletformálás és az oktatás. Nagy örömmel fogadunk gyakornokokat egyetemekről, valamint önkénteseket a világ bármely pontjáról. 

A 2017-es szezonban több, mint 10 gyakornok és önkéntes dolgozott a biokertben. Volt nálunk kötelező 13 hetes gyakorlaton egyetemi hallgató a gödöllői Szent István Egyetemről, valamint önkéntesek a világ minden tájáról, összesen három különböző kontinensről érkeztek. A visszajelzések egytől egyig fantasztikusak voltak, mindenki sok-sok információval, tapasztalattal és impulzussal távozott tőlünk, számunkra pedig nagyon sok segítséget jelentett a sok szorgos kéz és a pozitív energiák. 

Amennyiben szeretnél autentikus forrásból tanulni a gazdálkodásról, nyugodtan keress fel minket. Tavasztól őszig folyamatosan fogadunk önkénteseket, valamint a hivatalos egyetemi gyakorlatodat is tudjuk igazolni, amennyiben lelkes és elhivatott vagy a szakma iránt.

Várunk szeretettel.