HU
HUN
HU
HUN
GB
ENG
VERESI BIOKERT
Weboldal alcíme
Példa cím
Lorem ipsum

A GAZDÁLKODÓK

Őry Barnabás

tulajdonos, gazdálkodó

​Alapvetően városi családból származom, így a gazdálkodás iránti elhivatottságom nem gyerekkori emlékektől indul, hanem egy életmódváltásból fakadóan. 2013 óta foglalkozom ökológiai zöldségtermesztéssel. Első szezonomban háztáji zöldségtermesztésbe fogtam, amely sikeresen ellátta családomat biozöldségekkel. 2014-ben a domonyvölgyi Budaházi Biodinamikus Kertészetben sajátítottam el a szakma alapjait, valamint itt körvonalazódott, hogy a gazdálkodás nem csak a szakmám, de a hivatásom is lesz. 

2015-ben kerültem Nógrád megyébe, ahol a herencsényi Ökotársulás Közösség gazdaságában feleltem az ökológiai zöldségtermesztésért, ebben a rendszerben 50 budapesti családnak termeltük meg az egész éves zöldségellátását. 2016-tól átvettem a komplett gazdaság irányítását, melybe beletartozott a teljes szakmai irányítás, az ügyvezetés, valamint a közösség tagjaival való kapcsolattartás. Ebben a szezonban a korábbi években megszerzett szakmai tapasztalataimat sikerült kiegészítenem rengeteg más feladatkörrel, amibe beletartozik a marketing, menedzsment, szakmai és pénzügyi tervezés. Ezek után a következő lépés nem lehetett más, minthogy megalapítsam saját gazdaságomat, amelyhez a megfelelő helyszínt és infrastruktúrát Veresegyházon sikerült megtalálnom, így 2017-ben megalapítottam a Veresi Biokertet, mely két sikeres szezon után Cserhát Biokert néven működik tovább Nógrád megyében. 

2016 decemberében angol nyelvű agrármérnök diplomát szereztem a gödöllői Szent István Egyetemen. ​A fenti gyakorlati tapasztalataim mellett folyamatosan képzem magam, a 21. század adta lehetőségeket kihasználva rengeteget tanulok a világ legsikeresebb és leginnovatívabb gazdálkodóitól.Szűcs Anita Kata

tulajdonos, közösségszervező


Sok évig a jógaoktatás, a keleti filozófia tanulmányozása valamint a nagyvárosi élet ingerei kötötték le a figyelmemet, ám hamar elvarázsolt és magába szippantott az a világ, amit Barnabásnak köszönhetően mélyebben megismerhettem. Így a budapesti jógaórákat fokozatosan felváltották az épülő biogazdaságunk körüli tevékenységek, s a jóga mélyebb tanításait immáron a vidéki életünkben és a Természet igazi közelségében tanulom és tapasztalom nap mint nap.

A gazdaság fejlődésében, mindennapos teendőiben azóta is szeretettel vagyok jelen, s a kisebb-nagyobb fizikai tennivalók mellett örömmel látom el a közösség építésével és szervezésével kapcsolatos feladatokat. Megszerzett tapasztalataim útján igyekszem fejlődni és magamba szívni a Természet tanításait, beültetve azokat mindennapjainkba, emberi kapcsolatainkba s működésem alapjaiba.