HU
HUN
HU
HUN
GB
ENG
VERESI BIOKERT
Weboldal alcíme
GAZDASÁG
Lorem ipsum

CSERHÁT BIOKERT

​​A Cserhát Biokert egy zöldségtermesztő kisgazdaság, melynek célja a budapesti, valamint a környékbeli családok ellátása egészséges és friss szezonális biozöldségekkel. A gazdaság 2019 óta működik a Nógrád megyei Béren, Őry Barnabás és Szűcs Anita vezetésével. Gazdaságunk célja, hogy a lehető legrövidebb ellátási láncban termeljünk fenntartható módon tápláló zöldségeket közösségünk számára. A termelés mellett kiemelt figyelmet fordítunk tudásunk átadására is, ezzel segítve a kertészeket, gazdálkodókat.

A kertészetben egyaránt termelünk szabadföldön és fóliában is, mellyel biztosítani tudjuk a hosszabb termelési szezont. Folyamatosan kísérletezünk új fajtákkal, ezzel finomítva a minél változatosabb zöldségszortimentet. A termesztés és előkészítés folyamán a legfontosabb szempont a minőség. Minden zöldség frissen szedve, ízlésesen előkészítve, a lehető legrövidebb úton és időn belül jut el közösségünk tagjaihoz.

Kertészetünk a Cserhát lábánál, Bér belterületén helyezkedik el, 70 km-re Budapesttől. A kertészet a falu központjában található, melyet az autentikus andezitkő épületen kívül a kert végében csordogáló patak tesz még hangulatosabbá.

Gazdaságunkban az ökológiai és a regeneratív módszereket ötvözve gazdálkodunk, így törekedve egy hosszú távon fenntartható rendszer kiépítésére. Az ökológiai elveket figyelembe véve egyáltalán nem használunk kémiai szereket, kizárólag biológiai készítményekkel dolgozunk. A növényvédelemben és gyommentesítésben a leginnovatívabb agrotechnikai eszközöket és technológiákat alkalmazzuk. Fix ágyásos rendszerben, no-till technológiával kertészkedünk, ezzel biztosítva a talajélet regenerálódását, valamint annak további serkentését. 

A Cserhát Biokert 2017 óta a Hungária Öko Garancia által ellenőrzött biogazdaság.