HU
HUN
HU
HUN
GB
ENG
VERESI BIOKERT
Weboldal alcíme
GAZDASÁG
Lorem ipsum

CSERHÁT BIOKERT

​​A Cserhát Biokert egy mikrogazdaság, melynek célja a budapesti, valamint a környékbeli éttermek kiszolgálása prémium minőségű szezonális zöldségekkel. A gazdaságban kifejezetten az aktuális gasztronómiai trendeket és igényeket figyelembe véve kívánjuk megtermelni a legmagasabb minőségű zöldségféléket. Gazdaságunk célja, hogy a séfekkel szoros együttműködésben tudjunk termelni, ezzel biztosítva a legmagasabb szintű hatékonyságot és mindkét fél elégedettségét. 

A kertészetben elsődlegesen levélzöldségeket termesztünk, melyek prémium salátaalapanyagként kerülnek felhasználásra környékbeli és budapesti partnereinknél. A termesztés és előkészítés folyamán a legfontosabb szempont a minőség. Minden termékünket frissen szedve, ízlésesen előkészítve, megfelelő hőmérsékleten tárolva szállítjuk partnereinknek. 

Kertészetünk a Cserhát lábánál, Bér belterületén helyezkedik el, 70 km-re Budapesttől. A kertészet a falu központjában található, melyet az autentikus andezitkő épületen kívül a kert végében csordogáló patak tesz még hangulatosabbá.

Gazdaságunkban az ökológiai és a regeneratív módszereket ötvözve gazdálkodunk, így törekedve egy hosszú távon fenntartható rendszer kiépítésére. Az ökológiai elveket figyelembe véve egyáltalán nem használunk kémiai szereket, kizárólag biológiai készítményekkel dolgozunk. A növényvédelemben és gyommentesítésben a leginnovatívabb agrotechnikai eszközöket és technológiákat alkalmazzuk. Fix ágyásos rendszerben, no-till technológiával kertészkedünk, ezzel biztosítva a talajélet regenerálódását, valamint annak további serkentését. 

A Cserhát Biokert 2017 óta a Hungária Öko Garancia által ellenőrzött gazdaság.